23.10.2020
Grüner Veltliner Brut
Veltlínské zelené Brut
Ročník: 2011
Region: Neziderské jezero – Burgenland
Odrůdy: Veltlínské zelené
Charakteristika: Krásné zlaté barvy s lehce zelenkavými odlesky. Delikátní vůně jablek se špetkou bílého pepře. Suché s křupavou kyselinkou, nádechem zimolezu a kiwi přes elegantní limetové tóny.
Stolování: Ideální aperitiv, s letními saláty a kuřecími prsy.
Alkohol: 12,00 Vol%
Kyseliny: 6,70 g / l
Zbytkový cukr: 8,10 g / l
Grüner Veltliner Dry
Veltlínské zelené dry
Ročník: 2011
Region: Neziderské jezero – Burgenland
Odrůdy: Veltlínské zelené
Charakteristika: Lehká měkká zlatavá barva. Aromatická vůně zralých žlutých jablek a hrušek přes čerstvý ananas. Lichotivá sladkost a šťavnatost žlutého ovoce je podpořena svěží kyselinkou. Dokonalá rovnováha mezi sladkostí, svěžestí a tělem.
Stolování: smetanový sýr, zralý sýr, stejně jako mořské plody.
Alkohol: 12,50 Vol%
Kyseliny: 6,00 g / l
Zbytkový cukr: 23,60 g / l
Welschriesling Brut
Ryzlink vlašský Brut
Ročník: 2011
Region: Neziderské jezero – Burgenland
Odrůdy: Ryzlink vlašský
Charakteristika: Zářivá žlutá barva se zlatavými odlesky. Květinové vůně květin a sena, doprovázená citrusovými tóny, které jsou podporovány exotickými vůněmi ovoce jako manga a vanilky. Skvělá rovnováha mezi kyselostí a zbytkovým cukrem.
Stolování: Ideální aperitiv, s rybami nebo drůbeží.
Alkohol: 12,50 Vol%
Kyseliny: 7,50 g / l
Zbytkový cukr: 11,10 g / l
PHÖNIX BRUT - BIO
Ročník: 2010
Region: Neziderské jezero – Burgenland
Odrůdy: Phönix
Charakteristika: Světle žlutá barva s jemným zeleným leskem. Atraktivní muškátový oříšek a vůně perníku, doprovázen řadou vůní: louky, šeříku a meduňky. Plné se svěží kyselinkou a dlouhou přetrvávajícím závěrem.
Stolování: sýr, uzené nebo bílé maso.
Alkohol: 13,00 Vol%
Kyseliny: 4,30 g / l
Zbytkový cukr: 9,50 g / l
Muskat Ottonel Extra Dry
Muškát Ottonel Extra Dry
Ročník: 2012
Region: Neziderské jezero – Burgenland
Odrůdy: Muškát Ottonel
Charakteristika: Světle zlatavá barva se zelenými odlesky. Exotické vůně bezinky a liči. Postupně odhalující se sladká vůně lesních plodů. Velmi výrazné a plné na patře, s typickými tóny muškátových hroznů, pomeranče a manga.
Stolování: Dezerty, např. mandlový dort a citrónový koláč, nebo se sýry.
Alkohol: 13,50 Vol%
Kyseliny: 5,20 g / l
Zbytkový cukr: 15,10 g / l
Rosé Brut
Ročník: 2011
Region: Neziderské jezero – Burgenland
Odrůdy: Zweigeltrebe a Frankovka
Charakteristika: zářivé růžové barvy. Intenzivní aroma jahod a malin, také černé švestky. Lehký zbytkový cukr s chutí červených lesních plodů v kombinaci se svěží kyselinkou. Osvěžující, s malinovými tóny.
Stolování: Aperitiv, ideální s mořskými plody, kraby a humrem.
Alkohol: 12,50 Vol%
Kyseliny: 5,70 g / l
Zbytkový cukr: 2,80 g / l
Zweigelt Extra Dry
Ročník: 2011
Region: Střední Burgenland
Odrůdy: Modrý Zweigeltrebe
Charakteristika: Hluboká intenzivní šarlatově červená barva s fialovými odlesky. Harmonická vůně ostružin, černého rybízu a nakládaných višní. Intenzivní ovocné tóny lesních plodů. Náznak červeného rybízu dobře vyvažuje sametovou tříslovinou. Výjimečná rovnováha s pozoruhodnou délkou.
Stolování: Carpaccio, tatarský biftek nebo je prostě dokonalý s hořkou čokoládou.
Alkohol: 13,50 Vol%
Kyseliny: 4,50 g / l
Zbytkový cukr: 15,20 g / l
Adele
Ročník: 2010
Region: svah Neziderského jezera – Burgenland
Odrůdy: Chardonnay
Charakteristika: Speciální edice "Adéla" byl vytvořen společně vinařstvím Szigeti a Ronaldem Lauderem z Nové galerie a muzea v New Yorku. "Adele" je jeden ze světově nejdražších obrazů a byl umístěn do galerie v New Yorku před 10 lety. V New Yorku Vám ji nalijí v několika prestižních barech, mischelinské restauraci a také v obchodech Swarowski.
Stolování: Jako aperitiv, při zvláštních příležitostech nebo společně s mořskými plody, a to zejména s ústřicemi nebo mušlemi.
Alkohol: 12,50 Vol%
Kyseliny: 7,00 g / l
Zbytkový cukr: 6,00 g / l
Frizzante Mediterran
Ročník: 2012
Region: Neziderské jezero – Burgenland
Odrůdy: Müller Thurgau, Ryzlink vlašský
Charakteristika: Může se pochlubit krásnou zlatožlutou barvou. Ve vůni je vanilka, briošky a hrušky. Na patře je cítit velmi elegantní souhra sladkosti, svěžesti a kyselosti. Mírné šumivé víno s příchutí zralých meruněk, citronové kůry a manga.
Stolování: Aperitiv, s předkrmy nebo jako předkrm.
Alkohol: 11,00 Vol%
Kyseliny: 5,80 g / l
Zbytkový cukr: 23,00 g / l
Frizzante Rosé
Ročník: 2012
Region: Neziderské jezero a střední Burgenland
Odrůdy: Frankovka, Modrý Zweigelt
Charakteristika: Jasně rubínově červená. Vůně čerstvých malin a lesních jahod. Osvěžující chuť čerstvého červeného rybízu. Elegantně svěží Frizzante s delikátně jemným koncem.
Stolování: Ideální aperitiv, s letními saláty, nebo jen mezi nimi.
Alkohol: 12,50 Vol%
Kyseliny: 6,30 g / l
Zbytkový cukr: 8,40 g / l