23.10.2020
Burčák
Co je to burčák?
Burčák je částečně zkvašený hroznový mošt se zachováním cenných látek z přírodních hroznový moštů. Pokud hrozny pochází z České republiky, potom je možné použít oficiální název Burčák. Ve své podstatě je burčák meziproduktem při výrobě vína. Burčák lze nabízet k přímé konzumaci mezi 1. srpnem a 30. listopadem kalendářního roku.
Burčák v našich prodejnách
Každoročně v době vinobraní nabízíme ve spolupráci s Vinařstvím Chateau Lednice chlazený burčák, který prodáváme v patentovaných Burčákomatech o objemu 600 l. Jedná se o unikátní zařízení, které uchovává čerstvý burčák při teplotě kolem 4 °C a ten se následně po stočení teprve „rozjede“ a zákazník ho tedy může pít v ideálním stavu. Díky Burčákomatu je možné zachovat nejvyšší kvalitu burčáku.
Tyto Burčákomaty máme rozmístěny po celé ČR ve velkých obchodních centrech a hypermarketech Globus.